22. 5. 2023  Maribor

Odtujenost tehno-kapitala

V ponedeljek, 22. maj 2023, ob 18h, vabljeni v GT22, Glavni trg 22, Maribor na pogovor o odtujenosti tehno-kapitala. Gosta Primož Krašovec in Zdenka Kristan bosta vsak s svojega zornega kota ocenila zelo verjetno še hitrejše in večje spremembe na tako imenovanem trgu dela in s tem povezane že sedaj nujne spremembe v celotnem izobraževalnem in vzgojnem procesu.

Primož Krašovec, sociolog kulture; od leta 2014 docent na Oddelku za sociologijo Filozofske fakultete. Pred tem raziskovalec na Pedagoškem inštitutu in prosti prevajalec, pisec in urednik. Član uredniškega odbora založbe Sophia. Avtor knjige Tujost kapitala. V njej razmišlja o odtujenosti sedaj prevladujočega družbenega, gospodarskega ter, zlasti, finančnega sistema.

Zdenka Kristan je diplomirana filozofinja in sociologinja ter magistrica znanosti. Spreminjajoči se družba je vsebina njene raziskave z naslovom Blišč in beda tehno kapitalizma s katero išče odgovore na spremembe, ki bodo tudi slovensko družbo doletele v naslednjih obdobjih.

Moderator: Borut Osonkar

Več na: https://sites.google.com/view/pogovori-o/