31. 8. 2012 Vabila

»Univerzalni temeljni dohodek: za novo družbeno pogodbo v Evropi«

Prva najava mednarodne konference

Nahajamo se v obdobju, ko je zaradi razmer na globalnem ekonomsko-političnem trgu potrebno preizprašati nove modele, ne samo socialne države, temveč celotnega koncepta dela v postmoderni družbi. Univerzalni temeljni dohodek (UTD) je takšna ideja, ki ponuja vprašanja, odgovore, predloge in rešitve, ki niso pogojene z delovnimi zahtevami posameznika in v samo bistvo razumevanja države postavljajo posameznika, enakost in svobodo.

Mednarodna konferenca Univerzalni temeljni dohodek: za novo družbeno pogodbo v Evropi, ki bo potekala 11. in 12. oktobra 2012 v prostorih Gospodarskega razstavišča v Ljubljani, bo odlična priložnost za izmenjavo mnenj o izzivih postmodernega sveta ter pomembna razprava o možnosti uveljavitve UTD-ja v Sloveniji.

Združila bo vodilne teoretike na področju UTD-ja in socialne države ter odprla prostor za mednarodno razpravo in izmenjavo globalnih izkušenj. Na to temo bodo spregovorili: Prof. Philippe Van Parijs, svetovna avtoriteta na področju UTD; Prof. Guy Standing, soustanovitelj mreže BIEN in profesor, Klaus Sambor, BIEN Avstrija. Svoje poglede bodo predstavili tudi slovenski strokovnjaki in akademiki, med drugimi prof. Jože Mencinger in dr. Igor Pribac.

Mednarodno srečanje bo potekalo v organizaciji slovenskega Inštituta Novum in Evropskega liberalnega foruma s podporo organizacije Projekt: Polska. Financira ga Evropski parlament.

Udeležba na konferenci je brezplačna, prijava je za omejeno število udeležencev možna preko spletne prijavnice. Osnutek programa lahko najdete na http://www.inovum.si/ubi/, za vse ostale informacije smo dosegljivi na info@inovum.si.

Veselimo se vaše udeležbe na srečanju, kjer bomo zbrali vrhunske sogovornike s področja UTD in tlakovali nove poti in prave razmisleke!

S spoštovanjem,

Sebastjan Pikl,

direktor Inštituta Novum

Oznake: