3. 10. 2012 Vabila

Vabilo na mednarodno konferenco o univerzalni temeljnem dohodku

Mednarodna konferenca “Univerzalni temeljni dohodek: za novo družbeno pogodbo” v Evropi bo potekala 11. in 12. oktobra 2012 v dvorani »Urška« na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Redki teoretski koncepti ponujajo ideje, ki presegajo ustaljene okvirje. Še redkejši so tisti, ki ponujajo odgovore, ki se ne nagibajo k ortodoksnim ekonomskim rešitvam bodisi povečanega trošenja za spodbudo ekonomije v časih recesije, bodisi pretiranega varčevanja za izboljšanje ekonomske situacije prebivalstva.

Univerzalni temeljni dohodek (UTD) je koncept, ki na novo opredeljuje teme, kot so delo, zaposlitev, na plači temelječa družba, socialna ekonomija… Njegova ideja je enostavna: razdeliti dohodek, brezpogojno dodeljen vsem na individualni osnovi, brez preverjanja premoženjskega stanja in brez delovne zahteve.

Dogodek bo odlična priložnost za izmenjavo mnenj o izzivih post-modernega, globalnega sveta ter pogovor o možnostih za uveljavitev UTD-ja v Sloveniji. Združil bo vodilne teoretike na področju temeljnega dohodka in socialne države ter odprl prostor za mednarodno razpravo in izmenjavo globalnih izkušenj.

Mednarodno srečanje bo potekalo v organizaciji slovenskega Inštituta Novum in Evropskega liberalnega foruma s podporo organizacije Projekt: Polska. Financira ga Evropski parlament.

Udeležba na konferenci je brezplačna, prijava je za omejeno število udeležencev možna preko spletne prijavnice. Osnutek programa lahko najdete tukaj, za vse ostale informacije smo dosegljivi na info@inovum.si.

Organizatorji konference so ponudili svoj prostor tudi za izvedbo izrednega srečanja članov in simpatizerjev ter drugih zainteresiranih, in sicer v petek, 12.10.2012 od 10.00 naprej v isti dvorani.

Posebej velja poudariti, da je sekcija za UTD pri Zofijinih ljubimcih in s tem Slovenija postala polnopravna članica mednarodne mreže za UTD BIEN, kar pred nas vse postavlja nove naloge, o katerih pa se bomo seveda prvenstveno dogovarjali na omenjenem sestanku.

Veseli bomo vaše udeležbe!

Inštitut Novum in tajnik sekcije Branko Gerlič