29. 3. 2013 Obvestila

Poziv k podpisu pobude za uvedbo UTD v EU in posredovanju

Kot verjetno že veste, dejavnosti v zvezi z zbiranjem 1,000.000 (en milijon) podpisov za pobudo, s katero od EU komisije zahtevamo aktivno podporo uvedbi univerzalnega temeljnega dohodka (UTD) v vseh njenih državah, že potekajo.

24.10.2013 ob 13.55 smo v Sloveniji prispevali 6000 podpis in se s tem uvrstili med države organizatorice evropske državljanske pobude za UTD. To je za vse nas velik uspeh. Zato se vam vsem tudi iskreno zahvaljujemo. Zavedati pa se moramo, da je to šele prvi korak in da moramo nadaljevati vsaj z enako zavzetostjo. Pred nami je namreč drugi korak: 10.440 ali več podpisov.

Ker se je v zvezi s podpisovanjem pobude ECI-UBI pojavilo nekaj vprašanj, vam navajamo naslednje koristne povezave ter prošnjo/navodila za aktivno udeležbo pri njeni promociji prek spleta:

1. Oddaja podpisa podpore evropski državljanski pobudi

Neposredna spletna povezava za oddajo podpisa pobudi:
https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/signup.do

Na tej povezavi v oknu »izberi državo« izberete Slovenija. Prikaže se obrazec, v katerega vnesete osebne podatke skupaj s št. osebnega dokumenta (osebna izkaznica ali potni list).

Na koncu obrazca odkljukajte dve okni, ki se nanašata na pravilnost podatkov in strinjanje z varstvom osebnih podatkov. Nato prepišite znake s slike v okno pod sliko in oddajte svoj podpis s klikom na »Oddaj«. V primeru težav z oddajo podpisa pokličete na tel. 041 365 529 (Simon).

Video prikaz oddaje podpisa je dostopen tudi na povezavi
http://www.youtube.com/watch?v=oA2qSJCDSy8&feature=youtu.be (po 23 sekundah).

Dodatne koristne informacije o pobudi:
https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/index.do (uvodna stran pobude)

Števec podpisov podpore
http://basicincome2013.eu/ubi/counter/

3 minutni ECI-UBI promocijski video v angleščini http://youtu.be/lqXXO0GGNRI

Ostala video gradiva v povezavi s pobudo
http://basicincome2013.eu/ubi/basic-income-a-cultural-impulse.

2. Sodelovanje pri spletni promocije pobude

A) Vsi, ki uporabljate Facebook, lepo vabljeni, da se pridružite skupini »Univerzalni temeljni dohodek« http://www.facebook.com/pages/Univerzalni-temeljni-dohodek/493981737287209?ref=ts&fref=ts ter všečkate, komentirate in delite njene vsebine (povabite tudi svoje prijatelje, da se pridružijo). Tisti, ki uporabljate tudi Twitter, lepo vabljeni, da sledite in retvitate profil »Temeljni dohodek« https://twitter.com/TemeljniDohodek.

Na Facebooku se pridružite tudi dogodku »1 milijon Evropejcev za UTD« v angleščini http://www.facebook.com/events/326117340844455/ in v slovenščini na http://www.facebook.com/events/262706937198586/. Na oba dogodka povabite tudi svoje prijatelje.

B) Vsi, ki ste aktivni uporabniki Facebook-a, Twitter-ja, uredniki spletnih medijev, strani ali dnevnikov ter imate motiv in čas (približno 1 uro na teden) za aktivno sodelovanje pri spletni promociji pobude, se javite na e-naslov simon.delakorda@inepa.si.

Vnaprej vsem najlepša hvala za izkazano podporo in aktivno sodelovanje pri promociji pobude.

Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike Maribor,
sekcija za preučevanje in promocijo UTD
Simon Delakorda, Branko Gerlič

Oznake: