8. 3. 2014 Posnetki

Navodila za uporabo spletne strani Sekcije UTD

Dobrodošli na spletni strani Zofijinih ljubimcev, društva za razvoj humanistike. V tem posnetku vam bomo predstavili podstran Sekcije za promocijo UTD utd.zofijini.net.

Podstran »Sekcije za promocijo UTD« je namenjena obveščanju, prispevkom in materialom s področja raziskovanja in promocije ideje univerzalnega temeljnega dohodka. To je baza prispevkov s področja UTD.

Do strani lahko dostopate preko samostojne domene utd.zofijini.net.

V zgornjem desnem kotu strani so povezave do nekaterih socialnih omrežij, v katerih deluje sekcija. Tu najdete povezavo do »RSS feeda«, ki vam omogoča spremljanje novih objav. Povezava do kanala »YouTube« vas vodi do baze posnetkov na temo UTDja. Neposredno lahko dostopate do kontakta elektronske pošte sekcije. Sledita pa še povezavi do »Facebook« skupine posvečeni UTDju in »Twitter« računu sekcije.

Glavni meni ponuja kratko predstavitev sekcije.

Sledijo vsi potrebni »Kontakti«, preko katerih je mogoče stopiti v stik s sekcijo.

Povezave vsa vodijo do nekaj ključnih strani s področja UTD, tako pri nas kot v tujini.

»Arhivi« vam ponujajo možnost brskanja in iskanja prispevkov po različnih kategorijah (po rubriki, letnici ali avtorju).

Zadnje orodje v meniju je »Iskalnik«, preko katerega lahko prav tako iščete vsebine na strani. »Iskalnik« uporabite tako, da vpišete geslo ali besedo, ki vas zanima. »Iskalnik« ne išče po seznamu avtorjev. Za to možnost uporabite »Arhiv avtorjev«.

Osrednji del strani predstavlja nekaj izpostavljenih aktualnih in kronološko urejenih prispevkov. Na levi strani pa najdete seznam rubrik, po katerih lahko brskate glede na formo in vsebino prispevka.

»Obvestila« vas obveščajo o dogajanju znotraj sekcije.

»Vabila« vas vabijo na dogodke v sklopu sekcije, kot tudi tiste, ki so v povezavi s promocijo ideje UTD.

»Mnenja« je obširna rubrika, v kateri lahko prebirate različna stališča o ideji univerzalnega temeljnega dohodka.

Rubrika »Posnetki« vam ponuja dostop do izbranih različnih zvočnih in video posnetkov na temo UTD.

Rubrika »Publikacije« predstavlja in izpostavlja različne domače in tuje publicistične projekte na temo UTD.

Pod seznamom »Rubrik« najdete kratek info. o aktualnih objavah na osrednji strani društva Zofijinih.

Prispevki v rubrikah so univerzalno oblikovani tako, da na vrhu strani najdete datum objave prispevka, rubriko, v katero je prispevek uvrščen, naslov in avtorja prispevka. Če kliknete na ime avtorja, lahko na strani brskate tudi po drugih prispevkih istega avtorja. Klasično polje za vsebino in opombe se zaključuje s črto, pod katero običajno najdete različna napotila in vire v povezavi s konkretnim besedilom in pa nekaj oznak oz. tagov, ki vam dodatno pomagajo pri iskanju podobnih besedil na strani.

Spletno stan zaključuje strnjen seznam rubrik, podstrani in aktualnih objav. Na koncu strani najdete informacijo o licenci, prijavo za urednike, ki skrbijo za objave na strani in povezavo do podjetja Arhit, ki je pomagalo pri oblikovanju in postavitvi spletne strani.

Glasbena podlaga: Road to Waillea – IUMA: Impressions Jazz Quartet

Vir: https://archive.org/details/iuma-impressions_jazz_quartet