10. 2. 2016 Vabila

UTD – ideja, katere čas je prišel

Avtor:

Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike, Sekcija za UTD in Zavod UP, zavod za upravno poslovanje, organizirata predavanje »UTD – ideja, katere čas je prišel«, ki bo v sredo 24.2.2016 ob 18.30 v prostorih Zavoda UP, Gorenjska c. 25, 4240 Radovljica, 1. nadstropje.

Zamislite si… vsak teden, vsako leto v vašem življenju dobite plačilo od vaše države, ki ga je dovolj za dostojno življenje…

Ali bi svojo dejavnost lažje opravljali, če bi prejemali mesečno 320€ nepovratnih sredstev? Ali bi občasno rabili le 78% razpoložljivega kadra? Bi zaposlili le enega specialista za 2 uri na teden? Potem spoznajte staro revolucionarno idejo, katere čas je prišel! Univerzalni temeljni dohodek (UTD) je odgovor na vaša vprašanja. Pozanimajte se, rešite Vaše izzive!

Sekcija za UTD že nekaj let uspešno deluje v okviru Društva za razvoj humanistike Zofijini ljubimci iz Maribora. V tem času je uspela številne Slovence seznaniti z idejo UTD, uspešna pa je tudi na mednarodnem področju. Med drugim smo bili Slovenci leta 2014 med najmnožičnejšimi pri zbiranju podpisov v podporo Evropski državljanski pobudi za nadaljnji razvoj uvedbe UTD v Evropi.

Program predavanja:

  • Kaj je to UTD?
  • Dosedanji eksperimenti
  • Zakaj potrebujemo UTD?
  • Kakšni so izzivi, da UTD še ni uveden povsod?

Predaval bo g. Vanek Oman, finančni arhitekt iz Kranja z večletnimi izkušnjami, oče dveh otrok. V Sekciji za promocijo UTD je aktiven že dve leti, saj se je spoznal z idejo UTD po tem, ko se je v življenju odločil, da preseže sebične cilje povezane z enormnim služenjem denarja. S svojimi izkušnjami in znanjem želi pomagati k uveljavitvi UTD v Sloveniji. Njegov moto je »Kdor ne dela, naj vsaj je in ima svoj UTeDe!«

Udeležba na predavanju je brezplačna, lahko pa naše delovanje podprete z vašimi cenjenimi donacijami nakazanih na naš TRR ali s podpisom izjave, s katero donirate 0,5% dohodnine za projekt izdaje knjige – 100 obrazov revščine – Slovenija 2016!

Zaradi omejenega prostora je prijava obvezna. Prijavite se lahko do torka, 23. 2. 2016, preko e-pošte info@zavod-up.si

Vabljeni!