16. 3. 2016 Vabila

Predavanje “UTD – ideja, katere čas je prišel” – drugič

Avtor:

Zaradi izrednega zanimanja za včerajšnje predavanje v Radovljici smo se odločili za ponovitev oziroma nadaljevanje in tako Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike, Sekcija za UTD in Zavod UP, zavod za upravno poslovanje, ponovno organizirata predavanje  UTD – ideja, katere čas je prišel ”, v torek, 22.3.2016, ob 18h, v prostorih kranjske Kovačnice, na naslovu Župančičeva ulica 22, Kranj, 1. nadstropje.

Zamislite si… vsak teden, vsako leto v vašem življenju dobite plačilo od vaše države, ki ga je dovolj za dostojno življenje…

Ali bi svojo dejavnost lažje opravljali, če bi prejemali mesečno 320€ nepovratnih sredstev? Ali bi občasno rabili le 78% razpoložljivega kadra? Bi zaposlili le enega specialista za 2 uri na teden? Potem spoznajte staro revolucionarno idejo, katere čas je prišel! Univerzalni temeljni dohodek (UTD) je odgovor na vaša vprašanja. Pozanimajte se, rešite Vaše izzive!

Sekcija za UTD že nekaj let uspešno deluje v okviru Društva za razvoj humanistike Zofijini ljubimci iz Maribora. V tem času je uspela številne Slovence seznaniti z idejo UTD, uspešna pa je tudi na mednarodnem področju. Med drugim smo bili Slovenci leta 2014 med najmnožičnejšimi pri zbiranju podpisov v podporo Evropski državljanski pobudi za nadaljnji razvoj uvedbe UTD v Evropi.

Vir: http://zavod-up.si/si/predavanje-utd-ideja-katere-cas-je-prisel-drugic/