14. 3. 2017 Vabila

Problem revščine v Sloveniji, njegova morebitna protiustavnost in možne rešitve, tudi v luči uvedbe UTD-ja

Avtor:

Zavod KROG vas vabi na posvet, ki bo potekal dne 21. marca 2017, v prostorih Hiše EU, Dunajska 20 v Ljubljani, s pričetkom ob 12.30 uri na temo: Problem revščine v Sloveniji, njegova morebitna protiustavnost in možne rešitve, tudi v luči uvedbe UTD-ja.

Svetovni voditelji so se leta 2000 z Milenijsko deklaracijo zavezali, da si bodo s skupnimi močmi prizadevali za globalni razvoj in s tem namenom sprejeli osem razvojnih ciljev tisočletja. Sedaj smo v letu 2017 in Slovenija ni niti blizu reševanja problema revščine svojih državljanov. Ali je stanje revščine tudi sicer dopustno v naši državi po obstoječi ustavi in ali ni celo protiustavno? Kakšne so poti do rešitve tega problema? Ali je uvedba UTD ena izmed poti, saj je več kot očitno, da sistem socialnih transferjev ni prava pot in ne rešuje tega vprašanja, temveč ga v nekaterih primerih zgolj blaži, pogosto pa še to ne?

Na ta in še na mnoga druga vprašanja v zvezi s to problematiko bomo poizkušali odgovoriti na našem posvetu, pri tem pa nam bodo pomagali naši gosti:

– ga. Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste Polje,

dr. Igor Pribac, izredni profesor za socialno filozofijo in filozofijo zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani,

dr. Valerija Korošec, sociologinja in zagovornica uvedbe UTD,

prof.dr. Jože Mencinger, pretekli minister za gospodarstvo in podpredsednik vlade RS, nekdanji rektor ljubljanske univerze,

dr. Andraž Teršek, ustavnik in pravni filozof, zaposlen na Pedagoški fakulteti v Ljubljani,

– ga. Violeta Tomič, poslanka v Državnem zboru in predsednica opozicijske stranke TRS v koaliciji Združena levica,

predstavnik/ca Ministrstva za delo, socialne zadeve in enake možnosti   (povabljena je dr. Anja Kopač Mrak, ministrica )

Zaradi omejenega števila udeležencev na posvetu, Vas prosimo, da svojo udeležbo na posvetu prijavite TUKAJ.

Vljudno vabljeni!

Oznake: