5. 1. 2018 Vabila

UTD ali nova socialna država

Avtor:

OPRO, zavod za aplikativne študije vabi na predavanje dr. Valerije Korošec z naslovom »UTD ali nova socialna država«. Predavanje bo v četrtek, 11. januar, ob 18:30, v Centru kulture Španski borci, bralnica.

“Skušala sem napisati ‘alternativni program reforme socialne države’, ker sem bila prepričana takrat in sem prepričana sedaj, da bi bil lahko UTD tisti inovativni in alternativni program reforme socialne države, s katerem bi si ljudje povrnili potreben optimizem, samozavest in zaupanje v prihodnost, Slovenija pa bi si zagotovila stabilen gospodarski razvoj, ki mu mejo določata skrb za ekološko vzdržnost in skrb za eksistenčno varnost vseh prebivalcev Slovenije.”

Univerzalni temeljni dohodek:

Kaj je in kaj ni?
Zakaj ga potrebujemo?
Kdo ga izplačuje in kdo prejema?
Si ga lahko privoščimo?
Koliko in iz katerih virov?
Kako se odziva država?
In kako vsi drugi?

Valerija Korošec je sociologinja, magistra analize socialnih politik, profesorica in učiteljica DMV, raziskovalka pogojev in možnosti uvedbe UTD v Sloveniji: članica Sekcije, predstavnica Slovenije v UBIE in BIEN, evropski in svetovni organizacji za UTD, zaposlena na Uradu za makroekonomske analize in razvoj RS. Govori v svojem imenu. Mariborčanka v Ljubljani, mati in žena.